Posts

Wat kan een dakdekker voor jou betekenen?

Iedereen kent het beroep wel, namelijk dat van een dakdekker. Dakdekkers zijn specialisten die alles weten over het ontwerpen, leggen, repareren en aanpassen van daken. Dakdekkersbedrijven zijn tegenwoordig enorm druk, omdat veel particulieren en bedrijven aan het verbouwen zijn geslagen en hun dak willen laten aanpassen of repareren. Belangrijk is bij dit soort klussen om een erkend en betrouwbaar dakdekkersbedrijf in te schakelen. Want als er iets belangrijk is in en rond woningen, is het wel een veilig, sterk, stijlvol en goed isolerend dak.

De rietdekker

Hoewel rieten daken vroeger juist een goedkope oplossing was om een huis te bedekken, is het tegenwoordig een vooral exclusieve dakbedekking dat nog best regelmatig wordt toegepast bij landhuizen en boerderijen om vooral de landelijke sfeer te benadrukken. Het dekken van een dak met riet is niet gemakkelijk om te doen en vergt dan ook een gedegen vakopleiding en ook de nodige ervaring. Mede doordat het aantal rieten daken de afgelopen honderd jaar enorm is afgenomen, is ook het vak van rietdekker niet zoveel meer in de huidige maatschappij te vinden.

Professioneel dak laten bedekken: de dakdekker

Huis zonder dak  Geen enkel huis is een huis zonder een dak. Als je in jouw huis zonder een dak zit, ben jij onbeschermd tegen heel wat onberekenbare omstandigheden. Wanneer je uit huis gaat hoef je in principe jouw voordeur niet af te sluiten omdat inbrekers gewoon via de open dakruimte naar binnen kunnen komen. Lekker genieten van de verwarming in de winter heeft weinig zin omdat de kou niet tegengehouden wordt.

Zinkwerk in dakwerk

Het gebruik van zink Zo ongeveer 3500 jaar lang maakt de mens al gebruik van zink, tenminste, in Palestina. In Europa en Nederland ging men zink pas vanaf de negentiende eeuw (Rijksdienst voor de monumentenzorg) gebruiken. Zink is een veel toegepast materiaal bij dakwerken. Zinken goten, regenpijpen en tegenwoordig hele daken kunt u tegenkomen als u een wandeling zou maken door een grote stad of langs authentieke dorpen. Zinkwerk is vandaag de dag een met liefde gebruikt materiaal, ook vanwege het feit dat het een duurzamer materiaal is dan bijvoorbeeld pvc.